PROGRAMMA

Dag 1.
Heenreis
Vanaf ons verzamelpunt in Didam rijden we door België naar Calais in Frankrijk. Daar gaan we aan boord van een ferry voor de korte overtocht naar Dover. Bij aankomst in Dover zie je de witte krijtrotsen uit de zee omhoog rijzen. We rijden door naar ons hotel in Gravesend. Bij aankomst staat er een diner voor ons klaar.

skyline Calais

Dag 2.
Rye en Sissinghurst
Na het ontbijtbuffet rijden we naar het vestingstadje Rye in het graafschap East Sussex. We kunnen er een wandeling maken door de smalle straatjes met pittoreske vakwerkhuisjes en winkeltjes.
We rijden vervolgens door naar Bodiam waar het merendeel van de groep op de stoomtrein 'Tenterden Steam Railway' stapt. De authenthieke stoomtrein voert 15 km door het prachtige glooiende landschap tussen Bodiam in East Sussex en Tenterden in Kent.
Wij hebben geen belangstelling voor de trein, want we hebben zo’n rit al meerdere malen gemaakt, dus we rijden gewoon met de chauffeur mee naar Tenterden.
In de middag brengen we een bezoek aan de tuinen van Sissinghurst. Tijdens een reis door Kent mag een bezoek aan de beroemde tuinen natuurlijk niet ontbreken. De tuinen van Sissinghurst liggen bij de resten van het Elizabethaanse landhuis en danken hun bekendheid aan de rozen en de vele kleine tuinen, waaronder de kruiden- en boerentuinen. Vanaf de toren, die gedeeltelijk open is voor publiek, heb je een prachtig zicht op de verschillende tuinen.
Aan het einde van de middag rijden we terug naar ons hotel, waar het diner op ons wacht.

Bodiam Castle

Dag 3.
Haven Chatham en Rochester
Na het ontbijt rijden we naar de havenplaats Chatham, waar we de historische dokken en werf bezoeken. De complete werf uit de 18e eeuw is één groot museum. Tot de interessante bezienswaardigheden behoren 3 oorlogsschepen, diverse tentoonstellingen, een touwslagerij en een museum dat gewijd is aan de geschiedenis van de werf.
Vervolgens rijden we naar de historische stad Rochester, die schrijver Charles Dickens inspireerde in veel van zijn boeken. Zijn leven, werk en het tijdperk waarin hij leefde, worden belicht in de Dickens Discovery Room in het Guildhallmuseum. Op veel gebouwen in de stad vind je gedenkplaten van de schrijver en in het museum zie je de bekende figuren uit Oliver Twist en A Christmas Carol.
Op loopafstand van het museum liggen het kasteel en de kathedraal van Rochester. In het centrum krijgen we voldoende tijd om te winkelen.
Onderweg naar het hotel zien we de traditionele ‘oasthouses’. De hop wordt daar gedroogd voor het Kentse bier. De kegelvormige schoorstenen en witte ‘neuzen’ vormen een markant silhouet in de omgeving. Veel van die huisjes zijn tegenwoordig verbouwd tot woonhuis.
Bij terugkomst in het hotel wordt een diner geserveerd.
's Avonds maken we nog een 2 uur durende rondtour door Londen.

Rochester Bridge

Dag 4.
Canterbury en Leeds Castle
In de ochtend rijden we naar Canterbury. We krijgen vrije tijd om rond te dwalen in de middeleeuwse steegjes met wevershuisjes van vroegere pelgrims.
De beroemde, indrukwekkende kathedraal met prachtige glas-in-loodramen en oude middeleeuwse schilderingen, vraagt om een bezoek.
We krijgen ook nog een tip: maak een tochtje met Riverboat tours. In een 6-persoons roeibootje vaar je in 40 minuten door Canterbury. De enthousiaste stuurman is je gids die allerlei leuke wetenswaardigheidjes kan vertellen over het leven in de stad.
In de middag brengen we een bezoek aan Leeds Castle. Prachtig gelegen op 2 eilanden middenin een meer was dit een verblijfplaats voor de Engelse koninginnen. Het kasteel is mooi gerestaureerd en ingericht met stijlmeubelen, wandtapijten, schilderijen en huisraad. Een wandeling in het grote park met meren en watervallen is een aanrader.

panorama Leeds Castle

Dag 5.
Terugreis
Na het ontbijt verlaten we ons hotel en rijden we in de richting van Dover voor de bootovertocht naar Calais. Via Frankrijk en België rijden we naar Nederland, waar we in Noord-Brabant het afscheidsdiner gebruiken, alvorens we met de servicelijn worden teruggebracht naar onze opstapplaats.

Port of Dover