Kent is een graafschap in de Engelse regio South East England. Het landschap is heuvelachtig en door de schoonheid ervan wordt Kent ook wel 'de tuin van Engeland' genoemd. Een groot deel wordt gevormd door de kalkrug de North Downs, die in het oosten uitloopt in de bekende krijtrotsen van Dover.
Op slechts en half uurtje vanaf Dover ligt het prachtige oude stadje Canterbury.

Voor wie even weer een beetje sfeer wil proeven in Engeland is Kent met als hoogtepunt Canterbury een ideale korte trip. Direct al vanaf de boot rijd je door de prachtige heuvels van het graafschap.

De aantrekkingskracht van Canterbury ligt in de mooie middeleeuwse straatjes van de binnenstad met aan weerszijde leuke oude vakwerkhuizen en vooral in de beroemde kathedraal, een prachtig voorbeeld van meerdere middeleeuwse bouwstijlen. Daar liggen koning Hendrik IV en
Eduard -de Zwarte Prins, zoon van koning Eduard III- begraven. Het bekendst is de kathedraal echter vanwege de moord op Thomas Becket in 1170. Door deze gebeurtenis werd Canterbury een pelgrimsoord, dat Geoffrey Chaucer inspireerde tot zijn meesterwerk, de Canterbury Tales. De stad had ook banden met de familie van Thomas More en was de geboorteplaats van toneelschrijver Christopher Marlowe. Thomas More (1478-1535) was een Engels renaissance-humanist, jurist, filosoof en staatsman. Hij werd beroemd door zijn boek Utopia (1516), waarin hij het politieke systeem van een ideale niet-bestaande eilandstaat beschrijft. Christopher Marlowe (1564-1593) was een belangrijk Engels dichter en toneelschrijver. Hij was een tijdgenoot van William Shakespeare en koningin Elizabeth I.

En laten we vooral ook Rochester niet vergeten. Een van Rochester's bekendste connecties is die met Charles Dickens. Veel Dickens-romans bevatten verwijzingen naar Rochester en de omgeving waar heden ten dage 2 festivals worden gehouden ter ere van hem, het Dickens Festival en het Dickensian Christmas Festival.

Effeweg.nl bood een 5-daagse reis aan die ons aansprak. We kozen voor de periode 10 t/m 14 september 2018.

Tot slot: Onze site bevat hyperlinks naar andere websites die niet door ons worden beheerd. Ze zijn opgenomen als extra informatie voor de lezer en uitsluitend daarom geselecteerd.

Sissinghurst Castle Garden

         Kent