Eindelijk kwam er bij een reisaanbod een wat kortere Middellandse Zee cruise voorbij met bestemmingen waar we al lagere tijd naartoe wilden (de eilanden Mżkonos, Santorini en Kefalonia en de stad Dubrovnik), maar ook met aanlegplaatsen in steden waar we al jaren niet meer waren geweest (Athene en VenetiŽ). In de periode 1969-1981 bezochten we elk jaar Griekenland. Steeds gingen we daar met het vliegtuig naartoe, behalve in 1981 toen we -6 weken lang- met de eigen auto gingen. We verkenden in die jaren niet alleen bijna heel Attica en de Peloponnesos maar bezochten vanuit Piraeus met veerponten ook tal van eilanden. Naar Mykonos en naar Santorini met de boot was te omslachtig en een retourvlucht in een korte periode met een vliegtuig kregen we in de drukke zomertijd steeds niet voor elkaar. Naar Dubrovnik wilden we al jaren graag, maar die stad was meestal ingebouwd in een lange busreis, waarvoor we in de loop der jaren steeds minder gingen voelen. In VenetiŽ waren we in het midden van de jaren '60 ťťn keer.
Kortom, de Cruise van Athene naar VenetiŽ van Stip Reizen trok ons enorm. We boekten de reis voor de periode 24 tm 31 oktober 2016.

We bereidden ons voor aan de hand van:

     ē   de ANWB gids Griekenland
     ē   ontdek de Griekse eilanden (Edition D. Haitalis)
     ē   de Capitool reisgids ItaliŽ

Tot slot: Onze site bevat hyperlinks naar andere websites die niet door ons worden beheerd. Ze zijn opgenomen als extra informatie voor de lezer en uitsluitend daarom geselecteerd.

 

VenetiŽ met San Marco en Dogenpaleis

 
 

 

Griekenland

 

KroatiŽ

 

ItaliŽ