Nu de gezondheidszorg en feitelijk de hele verzorgingsstaat onder druk staat, gaan onze gedachten nog wel eens uit naar Florence Nightingale. Wie zich verdiept in haar bijdragen aan de gezondheidszorg, realiseert zich dat er een wereld vůůr Nightingale was: een grimmige wereld waarin deskundige verpleging niet bestond, waarin men gewonde soldaten min of meer liet creperen, waarin niets gedaan werd aan preventie en velen stierven door slechte hygiŽnische omstandigheden, waarin vier op de vijf zieken in een tochtig armenziekenhuis terecht kwamen waar de ratten vrij spel hadden. Het was een harde wereld waarin gehandicapten, verslaafden, psychiatrische patiŽnten en prostituees aan hun lot werden overgelaten.

Florence was een Engelse vrouw die op 12 mei 1820 in het Italiaanse Florence werd geboren. En dat is dan de link. Florence is een ogenstrelende en spannende stad. In elk steegje vind je iets bijzonders en op elk plein wil je stoppen om te kijken! Althans dat wordt gezegd. En wij wilden dat eens ervaren.

We boekten de trip bij D-reizen en kozen voor de periode 17 tm 22 maart 2014.

We bereidden ons voor aan de hand van:

 ē   de gidsen
      - Florence & Toscane (Capitool Reisgids)
      - weekendje weg Florence - op ontdekkingstocht door de stad (Spectrum)
      - Florence (ANWB Extra) en

 ē   de boeken
      - De Koepel van Brunelleschi - het verhaal van de dom van Florence (Ross King)
      - Porta Romana (Robbert Welagen)
      - De'Medici - De Geschiedenis van mijn familie (Lorenzo deĎMedici)
      - Inferno (Dan Brown)
      - De geheimen van Inferno (Saskia Balmaekers)

De informatie op deze homepage is o.m. uit deze gidsen en boeken afkomstig.

Tot slot: Onze site bevat hyperlinks naar andere websites die niet door ons worden beheerd. Ze zijn opgenomen als extra informatie voor de lezer en uitsluitend daarom geselecteerd.