CRUISESCHIP

 

MS Allegro, afgemeerd in Rüdesheim

 

MS Allegro is in 1990 als passagiersschip gebouwd in Mechelen, onder de naam Liberté. De lengte van dit schip was 75 m en men kwam er na één seizoen varen achter dat het schip eigenlijk te klein was. Om deze reden werd er besloten het schip te verlengen. Het 75 m lange passagiersschip werd in 3 stukken gezaagd en er werden 2 secties van elk 15 m tussen geplaatst. Het verlengde schip met een lengte van 105 m bleef tot 2004 varen onder de naam Liberté, waarna het werd overgenomen door een Nederlandse rederij. In 2010 werd het schip gekocht door de huidige eigenaar, Calanda Riverline Cruises, en werd het omgedoopt tot  MS Allegro. Het schip werd vervolgens compleet gerenoveerd en opnieuw gemotoriseerd.
Vanaf november 2014 vaart MS Allegro exclusief voor Stip Reizen naar bestemmingen in Nederland, België en Duitsland.

Het schip heeft een diepgang van 1,40 m, een kruiphoogte van 6,70 m en een maximum snelheid van 20 km/uur bij rustig vaarwater.

MS Allegro is voorzien van 3 Scania voortstuwingsmotoren van elk 525 pk, met een Z drive aandrijving voorzien van contra roterende schroeven. Dat houdt in dat elke voortstuwing 2 schroeven heeft die tegen elkaar in draaien om het rendement te verhogen. Verder is het schip uitgerust met 3 Scania Sizu generatoren van 240 KVA, 150 KVA en 80 KVA voor de stroomvoorziening.

Het schip is voorzien van 2 boegankers van elk 750 kg met een kettinglengte van 110 m. Ook heeft het 1 hek-anker van 1.050 kg met een draadlengte van 150 m.

Op het benedendek zijn 43 en op het bovendek 28 buitenhutten met grote ramen die geopend kunnen worden. Alle hutten beschikken over 2 aparte bedden, airconditioning, bureau met stoel, televisie (flatscreen) en douche en toilet.

Leuk om te weten is nog dat:

   •     MS Allegro 194 deuren en 94 toiletten heeft
   •     het waterverbruik van de toiletten, douche, keuken en wasserij ongeveer 196.000 liter per week bedraagt
   •     er 880 liter verf nodig is om het schip te schilderen
   •     er 1.570 m tape nodig is om de strepen op het schip te kunnen schilderen
   •     er 18 km elektriciteitsdraad in het hele schip is verwerkt om alles te kunnen laten functioneren.

De woorden bakboord en stuurboord zijn afkomstig van de Vikingen. Deze spraken over stýri en bak, stuur en rug. Aangezien het stuur op hun schepen altijd aan de rechterkant stond, werd dit stuurboord. Bakboord was de kant waar de roerganger met zijn rug naartoe stond om het roer te besturen. De linkerkant van het schip dus.

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

cruiseschip