AANGEPAST PROGRAMMA

 

Aankomst- en vertrektijden

  Dag 1 Busreis Nederland-Keulen 12:50 uur    
  Dag 2 Keulen   05:00 uur  
    Andernach 12:45 uur    
  Dag 3 Andernach   08:00 uur  
    Rüdesheim 16:45 uur    
  Dag 4 Rüdesheim   12:15 uur  
    Mainz 15:00 uur    
  Dag 5 Mainz   09:00 uur  
    Boppard 13:30 uur    
  Dag 6 Boppard   06:00 uur  
    Cochem 16:00 uur    
  Dag 7 Cochem   08:00 uur  
    Koblenz !3:00 uur    
  Dag 8 Koblenz   15:00 uur  
    Busreis Koblenz-Nederland 19:45 uur    
           

Keulen
Keulen ligt aan de Rijn in de deelstaat Noordrijn-Westfalen.
De geschiedenis van de stad gaat meer dan 2.000 jaar terug. Keulen speelde vanaf de Middeleeuwen een belangrijke rol in kerk en politiek. Het hedendaagse beeld van Keulen wordt vooral gedomineerd door de Dom, één van de grootste (neo)gotische kerken in Europa, die pas werd voltooid in 1880. Het centrum van Keulen werd in WO II zwaar gebombardeerd en bijna volledig verwoest.
De kerstmarkten van Keulen behoren tot de drukst bezochte kerstmarkten van heel Europa. Gemiddeld vinden er in Keulen maar liefst 10 kerstmarkten plaats. De mix van de beroemde drukke kerstmarkten en de wat minder bekende kerstmarkten maken van Keulen de kerstmarkthoofdstad van Duitsland.

Hohenzollernbrücke in Keulen

Andernach
Andernach ligt in de deelstaat Rijnland-Palts aan de Rijn -de Middenrijn- waar die de Eifel ontmoet in een engte tussen de Eifel en de Westerwald, genaamd de Andernachse Poort.
Andernach, aan de voet van de Krahnenberg, is één van de oudste stadjes aan de Rijn.
Van de vroegere vestingmuren zijn enkele delen bewaard gebleven. Een klein gedeelte dateert nog van de Romeinse tijd -de Limes-, het grootste deel stamt uit de Middeleeuwen rond 1200.

Rüdesheim
Rüdesheim am Rhein ligt in het westen van de deelstaat Hessen in de Rheingau-Taunus-Kreis.
Rüdesheim is vooral bekend door de wijnbouw en de wijnhandel.
Rüdesheim wordt door bijna alle Rijncruiseschepen aangedaan. Het bekendste straatje is de Drosselgasse, een steil omhoog lopend steegje, vol souvenirwinkels en terrassen.
Sinds 2002 is Rüdesheim, samen met de bovenloop van het Middenrijn-dal, UNESCO Werelderfgoed.

Kasteel Biebriech Wiesbaden

Mainz
Mainz is de hoofdstad en de grootste stad van de deelstaat Rijnland-Palts. De stad ligt op de linkeroever van de Rijn tegenover de plaats waar de Main in de Rijn uitkomt. Mainz ligt precies op de 50e breedtegraad (noorderbreedte). Ter plaatse is dit in het plaveisel zichtbaar gemaakt.
Bijzonder is het straatnamensysteem uit 1853: alle straten parallel aan de Rijn hebben blauwe straatnaamborden, de straten loodrecht op de Rijn zijn met rode straatnaamborden aangegeven.

Die 7 Jungfrauen

Boppard
Boppard ligt in de deelstaat Rijnland-Palts in de Rhein-Hunsrück-Kreis. Boppard ligt aan de bovenloop van de Midden-Rijn. Het Boven Midden-Rijndal behoort sinds 2002 tot het Werelderfgoed van UNESCO.
In Boppard wordt het zogenaamde Bubberder Platt gesproken. Het dialect behoort tot het Moezelfrankisch en is nauw verwant aan het Luxemburgs.
Aan de Rijnkade bevindt zich de door de Trierse keurvorst Boudewijn van Luxemburg gebouwde Oude Burcht (Alte Burg).

Cochem
Cochem ligt aan de Moezel in de deelstaat Rijnland-Palts.
De stad wordt gedomineerd door de Reichsburg, gebouwd omstreeks het jaar 1000 op een rots op ongeveer 100 m hoogte boven de stad.
Op het historische marktplein staat het barokke stadhuis. De meeste gebouwen aan het marktplein zijn vakwerkhuizen met op de begane grond winkels.
Het gebied rondom Cochem -het Moezelland- is het oudste wijngebied van Duitsland.

Deutsches Eck Koblenz

Koblenz
Koblenz ligt aan de monding van de Moezel in de Rijn in de deelstaat Rijnland-Palts.
Op het punt waar Rijn en Moezel samenkomen bevindt zich het Deutsches Eck met een groot monument dat ter ere van keizer Wilhelm I werd opgericht en waar sinds 1993 een replica van zijn in 1945 verwoeste ruiterstandbeeld staat.
Op de rechteroever van de Rijn ligt het fort Ehrenbreitstein, ooit na Gibraltar de grootste rotsvesting van Europa.