Begin 1980 gingen we naar een lezing aan de hand van dia's over het Oude Egypte. Die lezing werd gegeven in het kader van een cursusproject in onze woonplaats en werd verzorgd door David. Hij bracht zo'n ongelooflijk enthousiast en gedegen verhaal, dat we nog nableven om met hem te praten. Het bleek dat hij Egypte regelmatig voor zaken bezocht en daar op verzoek ook als gids optrad.
Van die mogelijkheid hebben we gebruik gemaakt. Voor die reis -die we maakten van 1 tm 16 oktober 1980- zetten we zelf het programma in elkaar.

 

Paspoort Toine met visum voor Egypte (1980)

Paspoort Els met visum voor Egypte (1980)

Onze belangstelling voor het Oude Egypte nam vanaf die reis tot op de dag van vandaag toe. Onze boekenkast staat inmiddels vol met boeken over het Oude Egypte.

Langzamerhand vatte de idee post nog eens terug te gaan naar al die schitterende tempels. Dat zou ons dan ook de gelegenheid geven Abu Simbel aan te doen. Dat was in 1980 weliswaar ook mogelijk, maar zon bezoek viel toen buiten onze begroting.

Concreet werd de reis door een aanbod van stipreizen.nl. We boekten voor de periode 6 tm 13 februari 2013.

Paspoort Toine met visum voor Egypte (2013)

Paspoort Els met visum voor Egypte (2013)

Tot slot: Onze site bevat hyperlinks naar andere websites die niet door ons worden beheerd. Ze zijn opgenomen als extra informatie voor de lezer en uitsluitend daarom geselecteerd.

 

 

Cairo