In maart 2011 maakte wij een cruise naar de Arabische Emiraten en Oman. Het was onze eerste vakantie met een schip. En het beviel ons zo goed dat we ons voornamen dat nog eens te doen. We wisten toen nog niet dat dat al snel zou gaan gebeuren.
 

Op 13 januari 2012 liep de Costa Concordia van rederij Costa Cruises bij het Italiaanse eiland Giglio op een rif en kapseisde. Deze op zichzelf verschrikkelijke gebeurtenis veroorzaakte om begrijpelijke redenen direct een forse daling van de prijzen van de cruisevakanties.
Voor ons was dat een reden goed te gaan opletten wat er zoal zou worden aangeboden. Er verschenen inderdaad veel aantrekkelijke aanbiedingen. Opvallend veel daarvan gingen in de richting van de Noorse fjorden, de Lofoten, de Noordkaap en zelfs van het Arctische Spitsbergen. Die laatste bestemmingen gingen ons -wellicht ook vanwege de temperatuur- wat te ver. Maar omdat wij nog nooit in ScandinaviŽ waren geweest, trokken de Noorse fjorden ons wel. In aangeboden combinaties met Schotland en Engeland zagen we wel wat, juist omdat we best nog wel eens een keer een dag in Edinburgh wilden zijn.

 

We kozen uiteindelijk voor een 13-daagse cruise van stipreizen.nl naar de Noorse fjorden & Schotland van 7 tot en met 19 september 2012.

 
Tot slot: Onze site bevat hyperlinks naar andere websites die niet door ons worden beheerd. Ze zijn opgenomen als extra informatie voor de lezer en uitsluitend daarom geselecteerd.
 

Vlag Noorwegen

  Vlag Schotland