Na een reis naar de koude Noordkaap, wilden we wel weer naar warmer streken. Het werd Toscane. Toscane is namelijk één groot openluchtmuseum. Elke stad en elk dorp heeft zijn eigen sfeer en is dus uniek, herbergt schitterende monumenten, kerken en kunstvoorwerpen en kan zich beroepen op de lekkerste specialiteiten, de beste wijnen, de meest authentieke recepten. Elke heuveltop weer biedt een spectaculair zicht op nóg meer moois...

Een heel karakteristiek beeld geeft de marmerindustrie in Carrara die daar al eeuwen in bedrijf is. Het lijkt alsof de bergen altijd bedekt worden door een dikke laag sneeuw. De ongeveer 300 marmergroeven in de heuvels rond Carrara stammen uit de Romeinse tijd en zijn daarmee de oudste in bedrijf zijnde industrieterreinen ter wereld. Het vlekkeloze witte marmer wordt al eeuwen door beeldhouwers gebruikt. Het marmer voor de David van Michelangelo -gezien tijdens ons verblijf in Florence in maart 2014- komt hier bijvoorbeeld ook vandaan. We wilden graag eens een marmergroeve zien.

We boekten de trip bij stipreizen.nl en kozen voor de periode 21 tm 28 april 2015.

We bereidden ons voor aan de hand van:

 •   de gidsen
      - Toskana (ADAC Reiseführer plus)
      - Florence & Toscane (Capitool Reisgids)

en

 •   de boeken
      - De heuvels van Toscane (Ferenc Máté)
      - De koopman van Prato. Het dagelijks leven in Middeleeuws Toscane (Iris Origo)
      - Een huis in Toscane (Frances Mayer)

alsmede de dvd

 •   Il Gattopardo (met o.m. Burt Lancaster, Claudia Cardinale & Alain Delon)
 

De informatie op deze homepage is onder meer uit deze gidsen en boeken afkomstig.

 

 

Tot slot: Onze site bevat hyperlinks naar andere websites die niet door ons worden beheerd. Ze zijn opgenomen als extra informatie voor de lezer en uitsluitend daarom geselecteerd.