We wilden nog eens naar TunesiŽ, een land dat we in 1969 bezochten en waaraan we nog steeds goede herinneringen bewaren. TunesiŽ is het kleinste land van Afrika, het kleinste land ook van de zogenaamde Maghreb. De Maghreb bestaat uit de landen Marokko, Algerije, LibiŽ, MauritaniŽ en TunesiŽ. TunesiŽ is al meer dan 3.000 jaar lang getuige van Romeinen, Vandalen, Byzantijnen, Turken, Spanjaarden en Fransen.

TunesiŽ, officieel de Republiek TunesiŽ, is ongeveer 5 maal zo groot als Nederland. Het grenst in het westen aan Algerije, in het zuidoosten aan LibiŽ en heeft in het zuiden, noorden en oosten een natuurlijke grens. In het zuiden is dat de Sahara en in het noorden en oosten de Middellandse Zee.

TunesiŽ is een land vol contrasten. In het oude Tunis ervaar je het wervelende leven, in het zuiden de stilte van de zoutvlaktes. We wisten dat, weliswaar van lang geleden, maar toch. Het was 1969 toen we er waren, dat wil zeggen 44 jaar geleden!.

We kozen ook deze vakantie weer voor KRAS.NL. We boekten voor de periode 7 tm 14 december 2013.

Voordat we vertrokken bekeken we nog eens de dvd's:

opsommingsteken Laurence of Arabia
opsommingsteken Gladiator
opsommingsteken Star Wars en
opsommingsteken Life of Brian

allemaal films opgenomen in TunesiŽ op plaatsen die we zouden aandoen.

De reis beviel ons zů goed dat we eind 2014 besloten hem nůg een keer te maken. Dat deden we van 6 tm 13 december, dus bijna exact dezelfde periode.

Als verlengstuk van onze 2 bezoeken aan Carthago gingen we op 22 januari 2015 naar het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden waar een tentoonstelling over Carthago werd gehouden. Het was de eerste grote tentoonstelling in Nederland over het halfvergeten stiefbroertje van Rome. Het was een verhaal van grote bloei en grandeur, maar ook van bloedvergieten, wraak en uiteindelijk verwoesting. Voor de tentoonstelling kwamen stukken uit onder meer het Louvre, het British Museum en het Bardo- en het Carthago-musea uit TunesiŽ naar Leiden.

Tot slot: Onze site bevat hyperlinks naar andere websites die niet door ons worden beheerd. Ze zijn opgenomen als extra informatie voor de lezer en uitsluitend daarom geselecteerd.   

 

Tunis