Op deze site staat het verslag van onze reis naar India en Nepal. Wij maakten deze reis van 10 oktober tot en met 13 november 1998.

Bij ons in huis werden al sinds jaar en dag met grote regelmaat Indiase gerechten bereid.
De Indiase keuken is oneindig gevarieerd. In India bepaalt de religie wat wel en wat niet mag worden gegeten. Ook klimaat en politiek drukken hun stempel op de keuken.
Wat is er nog meer bijzonder in dit land met onmetelijke afstanden en miljarden inwoners? Dat moet héél véél zijn. India kent immers een scala aan bevolkingsgroepen, allemaal met hun eigen taal, kleding en gewoonten. Er is geen land waar zoveel religieuze stromingen vertegenwoordigd zijn. Ook in landschappelijk opzicht is er een heel grote variatie. En wat te denken van de enorme verschillen in welstand?
Was het dan vreemd dat er bij ons voor dit land een passie ontstond? Het was
daarom gewoon een kwestie van tijd om tot het besluit te komen het land te gaan bezoeken. Dat gaf dan tegelijkertijd de mogelijkheid de door ons zo gewaardeerde gerechten eens ter plaatse te proeven.

Het buurland Nepal had onze belangstelling vanwege de kunst van de Newari, de bewoners van de Kathmandu-vallei. De pagodes in de 3 koningssteden zijn daar het beste voorbeeld van. De daken hebben verscheidene lagen, elk met een unieke variant op hetzelfde uitgangspunt. Het houtsnijwerk van de pagodes maar ook van alle andere bouwwerken is schitterend.

Omdat een combinatiereis een reële mogelijkheid bleek, was onze keuze snel gemaakt.

Tot slot: Onze site bevat hyperlinks naar andere websites die niet door ons worden beheerd. Ze zijn opgenomen als extra informatie voor de lezer en uitsluitend daarom geselecteerd.

Thali

 
 

New Delhi time

 

Kathmandu time