Label Eurocult-LitoOnze belangstelling voor Japan dateert niet van vandaag of gisteren. Al jarenlang lezen we boeken over het Land van de Rijzende Zon.

In mei 1990 waren we in Londen in het Park Lane Hotel bij The London Netsuke Fair and Convention en in oktober 1999 bezochten we in Keulen in het Museum für Ostasiatische Kunst de tentoonstelling Im Licht des Groβen Buddha, waar we kunstschatten uit de Tōdaiji-Tempel in Nara bewonderden. We gaan regelmatig naar het SieboldHuis in Leiden met zijn uitgebreide collectie topstukken uit het Japan van vroeger en nu om er de steeds wisselende tentoonstellingen te bekijken.

Waarom dan niet eerder een reis naar Japan gemaakt? De prijs van een wat langere groepsreis vormde daarvoor eigenlijk het belangrijkste obstakel.
Nu gaan wat meer reisorganisaties dan voorheen naar Japan en ook voor wat langer dan 15 dagen. Bovendien werkt de huidige koers van de dollar duidelijk in ons voordeel.
We kozen na vergelijking voor de 23-daagse reis van Eurocult-Lito, van 2 tot en met 24 april 2009.
 

Tot slot: Onze site bevat hyperlinks naar andere websites die niet door ons worden beheerd. Ze zijn opgenomen als extra informatie voor de lezer en uitsluitend daarom geselecteerd.