TENSLOTTE

De reis voldeed -op de uitzonderingen van de oorspronkelijk voor ons geboekte hotels in Chefchaouen en FŤs na- geheel aan de verwachtingen. En die waren toch hoog gespannen. Zeker nadat we in Maarssen een informatiedag van Summum hadden bezocht, waarop schitterende beelden van de reis werden vertoond.

De reisbegeleidster, Anke van Maris, zette zich elke dag weer in om het iedereen volledig naar de zin te maken, ze leidde stadswandelingen in oriŽnterende zin en organiseerde uitstapjes onder leiding van een lokale gids naar dorpen in de omgeving, met name om al te opdringerige kinderen ťn volwassenen met handel uit de buurt te houden.

We reden in totaal, van hotel naar hotel, 2.750 km, 100 daarvan niet in een bus maar in een jeep. Dat is -in onze ogen- voor een rondreis een niet tť groot aantal. Toch zagen we veel van het land. Bovendien was het voordeel ervan dat we op een reisdag altijd wat later konden vertrekken. De sfeer was mede daardoor altijd ontspannen.

Toen wij weer een maand thuis waren, ontvingen we van Summum een brief waarin stond dat wij tijdens onze reis in een aantal hotels hadden geslapen die niet aan hun standaard voldeden. In verband daarmee boden ze ons een financiŽle tegemoetkoming.
Zoals dat ook hoort, kregen wij die niet in de vorm van een tegoedbon, in te wisselen bij een volgende reis, maar als een directe terugboeking op onze financiŽle rekening.

 schilderij in Casa Aladin - Chefchaouen