Op deze homepage staat het verslag van onze reis naar Mexico, Guatemala en Belize. Wij maakten deze reis van 18 oktober t/m 10 november 2003.

Kaart Midden-Amerika

Een aantal jaren achtereen kozen wij voor een bestemming in Azië. Toen kwam het moment dat we tegen elkaar zeiden: 'laten we eens een keertje kiezen voor een land met een heel andere cultuur. Even uit de sfeer van de Boeddha’s'. 

Alsof het zo moest zijn verschenen er op dat moment in de boekhandel talloze boeken over de Maya’s. Veelal waren dat fotoboeken in grootformaat. Bij het zien van al die schitterende foto’s waren wij al snel óm. Bovendien, daar waar de Maya’s leefden, waren ook -zij het later- de Azteken. Die cultuur kenden we al een heel klein beetje omdat we in Brussel naar een tentoonstelling over de Azteken waren geweest. We kregen snel door dat Midden‑Amerika een gebied is met een ongelooflijk rijke cultuurgeschiedenis.

De plaatsen waar de foto’s uit de boeken over de Maya’s zijn genomen, wilden wij wel eens met eigen ogen zien. Hetzelfde gold voor de kunstvoorwerpen van de Azteken die in Brussel waren tentoongesteld.

Tot slot: Onze site bevat hyperlinks naar andere websites die niet door ons worden beheerd. Ze zijn opgenomen als extra informatie voor de lezer en uitsluitend daarom geselecteerd.
 Mexico City time

Guatemala City time

Belize City time