Op deze site staat het verslag van onze reis naar Myanmar, het vroegere Birma. We maakten deze reis van 12 oktober t/m 4 november 2001.

We hadden al jarenlang een warme belangstelling voor de boeddhistische kunst. Toen één van onze reislustige huisvrienden een opmerking maakte in de trant van 'als je Boeddha’s wilt zien moet je naar Birma gaan' had dat tot gevolg, dat we ons bij de keuze van onze reisbestemming wat meer op dat land gingen oriënteren. Ons aanvankelijk enthousiasme werd even getemperd door opmerkingen van anderen over de dictatuur in Myanmar. Maar als je met dat soort opmerkingen rekening houdt, zijn er niet veel landen in zuidoost Azië waarnaar je nog met vakantie kunt. En dan mis je nogal wat. Wij lieten ons toch liever leiden door al het mooie dat een land te bieden heeft. Bij Myanmar is dat erg veel. Dat blijkt wel uit brochures en op informatiedagen van tal van reisorganisaties.

Tot slot: Onze site bevat hyperlinks naar andere websites die niet door ons worden beheerd. Ze zijn opgenomen als extra informatie voor de lezer en uitsluitend daarom geselecteerd.

 

Opmerking: Op 01-08-2012 is Arcadia Reizen Bv h.o.d.n. Arcadia Travel te Alkmaar (Noord-Holland) door de rechtbank in Noord-Holland failliet verklaard.

 

 

 

Yangon