Van verschillende zijden hoorden we steeds dat Turkije een prachtig vakantieland is. Ook tijdens onze reis naar Jemen in december 2004/januari 2005 waren er reisgenoten erg enthousiast over Turkije. Dat gold zeker ook voor onze reisbegeleider.

In maart 2005 verscheen er in de dagbladen een grote advertentie van Kras met 6 rondreizen in Turkije. De Grand Tour van 22 dagen trok onze bijzondere aandacht. Zon grote rondreis zagen we nog niet eerder. Via Internet zochten we direct het dagprogramma op. We maakten een print en gingen daarmee naar Zwerfkei Outdoor & Travel Center in Woerden. In de coffeeshop bekeken we het dagprogramma aan de hand van de lonely planet en de Rough Guide. We waren het er snel over eens: het is een prachtige reis. En omdat we over Kras eigenlijk alleen maar goede dingen hadden gehoord besloten we de reis te boeken. Wel hadden we inmiddels gezien dat een andere reisorganisatie een soortgelijke reis aanbood, maar die was duurder en ontbijt en diner waren niet inclusief. We kozen voor de periode 14 september tot en met 5 oktober 2005.

het Turkse berglandschap

Nieuw voor ons was de grootte van de groep. Bij de groepsreizen die we tot dan toe hadden gemaakt was het aantal deelnemers minimaal 8 en maximaal 18. Bij Kras was het aantal minimaal 28. Het werden er 45. Een hele bus vol.


Tot slot: Onze site bevat hyperlinks naar andere websites die niet door ons worden beheerd. Ze zijn opgenomen als extra informatie voor de lezer en uitsluitend daarom geselecteerd.